Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA, katso lisää Uutiset/Tapahtumat välilehdeltä

 

Kesän 2019 kerhotapaaminen Jokelan Ktiseutumuseolla Ruotsinkylässä 15.6.2019. Tarkemmat tiedot Uutiset/Ta-pahtumat välilehdellä.

 

Vuoden 2018 kerhotapaa-minen Jaskarin Museolla Nurmoossa 16.6.2018 alkaen klo 12. Lisätiedot Uutiset/Ta-pahtumat välilehdellä.

 

John Deere Club Finlandin kerhoretki Itävaltaan huhtikuussa 2018, katso lisää uutiset ja tapahtumat väilehdeltä! 

 

John Deere Club Finlandin vuoden 2017 kerhotapaaminen ja vuosikokous Huittisissa 17.6.2107, lue lisää Uutiset / tapahtumat sivulta!

 

 

John Deere Club Finlandin vuosikokous pidettiin Liedossa, lue lisää ajankohtaista sivulta!

 

Antiikkitraktori huutokauppa Saksassa / netissä 25.6.2016!

 

John Deere Club kesätapaaminen ja vuosikokous 18.6.2016

 

Rauta ja Petrooli 2016

 

John Deere Club mukana Classic Motor Show 2016 Lahdessa.

 

Fordson Club Finland on nyt Masinistit Ry

Siitä se alkaaSiitä se alkaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rauta&Petrooli 2019

Massikat olivat tämän vuoden konemerkkinä R&P:ssä. Tunnettu merkki Suomessa, runsas vanhojen koneiden määrä, mutta ei toimivaa merkkikerhoa?? John Deere Clubi oli "omalla tontillaan" näyttelyssä mukana. Kerhon jäsen Seppo Raitinpää toi rekallaan näytille neljä hienosti entisöityä Jonnikkaa, lakinnosto ja kiitos Sepolle!

JDClubin teltassa pyöri nonstoppina vanhojen koneiden videokollaasi. Aurinkoi-nen sää ei houkutellut suuresti viipymään hämärässä teltassa, sadeilmalla suosio taitaa olla parempi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oli komiata ajella paraatissaOli komiata ajella paraatissa

 

 

 

 

 

 

 

 

Jäsenistö nuortuuJäsenistö nuortuu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Deere Club Finland Okra-näyttelyn perinnepihalla

Kerhomme oli neljännen kerran mukana Oripään Okra-maatalousnäyttelyssä. Olimme perinnepihan näyttelyosaston ainut merkkikerho, kuten ennenkin. 

Meillä oli mukana kolme Ameriiikan Jonnikkaa lähiympäristöstä. Suoraan pelto-töistä tuotu alkuperäiskuntoinen JD4230, siististi entisöity JD4020 ja kauniisti patinoitunut JDBR, joidenkin mielestä "ihan läpimätä romu". Tapio Mäkinen näytti näille muutamille tietämättömille miten vm.-39 vanha rauta käy ja kulkee.

Hannu ja Tapio Mäkinen olivat tuoneet paikalle kolmisenkymmentä eri merkkistä traktoria, joista vain perin harvinainen Renault N73 on entisöity viimeisenpäälle. Tätä oransista N73 mallia on todennäköisesti tuotu maahan koeluonteisesti kolme kappaletta.

Martti Ylitalo oli tuonut näytille neljä samannäköistä, mutta erikokoista Porsche-traktoria. Tasavallan presidenttiä näytti kiinnostavan Porsche-traktoreiden muotokieli, samoin askel lyheni Renaultin kohdalla. Kun saimme kamerat viritet-tyä, "Sale" oli jo ehtinyt käynnissä olevan höyrymoottorin vierelle. Sinneppä syntyi varsinainen ryysis.

JDClubin teltassa pyöri nonstoppina vanhojen konefilmien videokollaasi. Videot kiinnosti vanhempaa miesväkeä ja toisaalta perin nuoria imetysikäisiä - tämä  toimitus ei häirinnyt meitä lainkaan.

Näyttelyn järjestelyt toimivat taas kerran mainiosti, kiitos järjestävälle organisa-tiolle. Kirsikkana kakun päälle oli näyttelyasettajille ja talkoolaisille järjestetty kiitoskonsertti ja leivoskahvit. Esiintyjät  Johanna Försti, Waltteri Torikka, Hanna Kronqvist, Tero Harjunniemi, Ari Rasilainen, Tessa Virran Orkesteri esittivät mukaansatempaavaa musiikkia. Kiitos!

Kiitos myös koneitansa näytteille tuoneille ja kerhon aktiiveille! Vuonna 2021 tulemme taas, vaikuissi.

Kohta portit aukeaaKohta portit aukeaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapio esitteleeTapio esittelee

 

 

 

 

 

 

 

 

"Salen" perässä"Salen" perässä

 

 

 

 

 

 

 

 

Takana Renault N73Takana Renault N73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesän 2019 kerhotapaaminen!

 Kesän kerhotapaaminen pidettiin perinteiseen tapaan viikkoa ennen juhannusta, 15.6.2019. Tällä kertaa kokoonnuimme Jokelan Kotiseutumuseolla Ruotsinkylässä.   www.jokelanmuseo.info

Joukkomme oli tällä kertaa vaatimattoman kokoinen, noin 30 henkeä, ehkä uimarannat verotti määräämme. Jokelan perhe toivotti kuitenkin iloisen porukkamme lämpimästi tervetulleeksi. 

Tilaisuuden alkuun nautimme Hankkijan Kouvolan Konekeskuksen tarjoamat lohisopat ja kahvittelun lomassa alkoi juttu luistaa joka pöydässä. Tulimmehan tapaamaan myös vanhoja tuttuja. 

Lyhyiden alkuseremonioiden jälkeen päästiin itse asiaan. Porukka jaettiin pienempiin ryhmiin ja oppaat pääsivät ääneen. Tuulikki Jokela vei naisväen tutustumaan aluksi kotiseutumuseon aarteita, joita on kerätty/kerääntynyt mukavasti, ja Tuulikin tarinat avasi oudoimpien esineiden olemuksen. Toki naiset pääsivät myös koneiden pariin. Erkki ja Jani vetivät omat ryhmänsä maa- ja metsätalouskoneiden halleihin. Monet koneet ovat tosi harvinaisia Suomessa, peräti ainutlaatuisia. Oppaiden tarinat joka koneen kohdalla avaa kuulijan korvat ja silmät. Kiitos Oppaille! Opaskierroksen lopuksi meille pidettiin leikkimielinen tietokilpailu, jonka voitti Hannu Dahl - onnea.

Jokelan Kotiseutumuseolla on upeat nettisivut, varsinkin kuvat ovat ammattilaista tasoa (vertaa vaikka alla oleviin kuviin). 

Tilaisuuden lopuksi pidettiin lyhyen kaavan mukaan John Deere Club Finland'in vuosikokous. Esityslistalla ei ollut mitään mullistavaa ja kerhon hallitus saa jatkaa taas vuoden eteenpäin. 

Vielä suur'kiitos Jokelan herrasväelle!

Jani, Erkki, JukkaJani, Erkki, Jukka

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietokilpailun voittaja Hannu DahlTietokilpailun voittaja Hannu Dahl

 uotsinky  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veijolle ajo-opastustaVeijolle ajo-opastusta

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Rauta&Petroolissa 2018 Britti-koneet pääosassa, John Deere Club mukana myös. 

Tapahtuma sai taas runsaasti väkeä liikkeelle, noin 6500 maksanutta henkilöä. Britti-koneita edustivat Nuffieldit ja David Brownit isoilla osastoilla ja yksi kaunis Marshall. Näyttelyn vanhojen koneiden kirjo oli totutun suuri: moottorisahoja, paikallis-moottoreita, pari höyrykonetta, traktoreita (JD8440 ehdottomasti näyttelyn komein ja suurin), leikkuupuimureita, kaivinkoneita, kuorma-autoja, henkilöautoja, moottori-pyöriä, mopoja, DC3:n ylilennot ja tietysti alati kasvava Rompe-tori.

John Deere Clubin osasto oli taas kerran varsin näyttävä. Kiitos kaikille koneiden omistajille ja touhussa mukana olleille!

 

        

Merkkitietoiset veljeksetMerkkitietoiset veljekset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Deere Club Finland mukana Okra-näyttelyssä 4.-7.7.2018

JDCF oli kolmatta kertaa mukana Okra-näyttelyn perinnepihalla Oripään lentokentällä.

Tämän vuotisessa näyttelyssä tehtiin uusi yleisöennätys, 82000 kävijää. Perinnepihalla, veteraanitraktoreiden ja työ-koneiden osastolla, kävi murto-osa yleisömassasta, mutta paljon harrastuksestamme kiinnostuneita kuitenkin. Saimme taas uusia jäseniä, nelivuotias Tobias nuorimpana (kuva alla).

Kerhomme aktiivit jäsenet Lounais/Länsi-Suomesta Aki, Hannu, Henri, Jani, Tapani ja Tapio olivat innolla esittelemässä museokoneita - suur'kiitos heille! Kiitos myös koneita näytille tuoneille jäsenille. Erityiskiitoksen ansaitsee Tapio Mäkinen, joka imuroi yleisöä paikalle kiertämällä lipputankoa ruosteisella John Deere Br:llä vm. 1939  - ääni ja liike toimii aina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Deere Clubin jäsentapaaminen 2018 Nurmossa

 John Deere Club Finland järjesti perinteisen vuosittaisen jäsentapaamisen tällä kertaa Nurmoon, Jaskarin museolle. Ajankohtakin oli perinteinen, viikko ennen juhannusta. Kerhon paikalliset puuhamiehet, Markku Mäki-Saari ja Matti Yli-Renko, sopivat tapaamisjärjestelyt Matti ja Jukka Jaskarin kanssa. Ravintopuolesta vastasivat Seinäjoen maa- ja kotitalousnaiset, ja kustannuksista vastasi Hankkijan paikallinen Konekeskus.

Matti Jaskari piti jäsentapaamisen aluksi mielenkiintoisen esityksen Keski-Pohjanmaan Traktorimuseon synnystä, mikä on vaatinut pitkäjänteisyyttä ja todellisen elämäntyön myös työmäärältään. Matin vaiherikas ura alkoi traktoreiden jälkimarkkinoiden – sana, jota ei varmaankaan ollut suomen kielessä 50-, 60-, 70-luvuilla – parissa, konekauppiaana ja rengasfirman yrittäjänä. Matti kertoi värikkääseen tyyliinsä koneiden kerääntymisestä ja kunnostuksesta sekä hallien rakentamisvaiheista. Esityksen lopuksi Matti johdatti meidät ihastelemaan konehallin aarteita. Jokaiseen kävijöiden kysymykseen vastaukseksi tuli avartava selostus. Matti otti yleisönsä, kiitos!

Jäsentapaamiseen tuli 50-60 kerhon jäsentä, joista ilahduttava määrä jäi myös osallistumaan kerhon vuosikokoukseen. Vuosikokous valitsi puheenjohtajan ja hallituksen muutoksitta jatkokaudelle. 

 

  

 

Kerhon kevätretki Itävaltaan ja Tsekkeihin 14.-18.4.2018

Retkelle osallistui 29 vanhojen koneiden harrastajaa. Veijo Talarmo ja Itävallan Poysdorf Oldtimer Clubin aktiivit olivat laatineet mukavan ja monipuolisen ohjelman, joka sisälsi mm seuraavia kohteita: 

Poysdorf Oldtimer & Museum (www.oldtimerclub-poysdorf.at), Traktorium & Museum Drasenhofen (www.traktorium.org), Case/Steyer'in tehdas St.Valentinossa, Lichtensteinin linna Tsekissä, traktori/ vankkuri ajelut Poysdorfin kylässä ja lähiympäristön viinitarhoilla. Erikoisen kellarikujan kautta pääsimme tutustumaan viinikellareiden saloihin, eli maisteltiin johdetusti eri viinilaatuja ja niihin sopivia ruokia. Retkestä tulee juttu Masinistit lehteen, mutta jo nyt pääsee katselemaan myös osallistujien ottamiin kuviin osoitteessa: 

https://drive.google.com/drive/folders/1QtmPilBzy9Pekh2d80rFKCunbaTTgrPS?usp=sharing  

 

 

 

Rauta & Petrooli 2017

 

 

 

 

 Osasto melkein valmis.Osasto melkein valmis.Vain kolme Suomessa.Vain kolme Suomessa.

 

 

 

Kerhotapaaminen Huhtalan museolla 16.6.2017

John Deere Club ja Masinistit mukana MTK:n 100 v - traktoriparaatissa kesäkuussa 2017.

JD Clubin kerhotapaaminen Huittisissa 17.6.2017!

Lisätty 17.05.2017

Tulevan kesän kerhotapaaminen pidetään 17.6.2017 Huhtalan Maatalous- ja kotiseutumuseolla, Risteentie 20, 32700 Huittinen.

www.vanhatkoneet.fi/2240/mittava-maaseutumuseo         https://fi-fi.facebook.com/Huhtalan-maatalous-ja-kotiseutumuseo.../info

 

Tapahtuma on vapaamuotoinen kokoontuminen, jossa tärkeintä on merkkikerhon harrastajakunnan tapaaminen ja tutustuminen Huhtalan perheen museokokoelmiin.

Huhtalan museossa on laaja kattaus maatalouskoneita ja huoltoasema kalustoa. Museossa on lisäksi kotitalouteen ja asumiseen liittyvää tavaraa, joka varmasti kiinnostaa myös naispuolisia jäseniä sekä lapsia.

Perinteisesti myös jäsenet saavat mielellään tuoda omat ”vanhat vehkeet” näytille.

Tapahtuma alkaa kello 12.00 ja päättyy noin kello 16.00.

 

Tapahtumaan pyydetään ennakkoilmoittautumista, jotta järjestäjä osaa varautua tarjoilujen määrään.

Ilmoittautumiset 10.06.2017 mennessä Antti Huhtalalle soittaen tai tekstiviestillä puh. 040 5124435 tai sähköpostiin huhtala.antti@gmail.com. Allekirjoittanut vastaanottaa myös ilmoittautumisia puh. 0400 460689 tai jukka.wuokko@kolumbus.fi, erityisesti kerhon vuosikokousasioissa.

 

Kerhotapaamisen päätteeksi noin kello 15.30 pidämme John Deere Club Finlandin vuosikokouksen, johon kaikki jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet ovat tervetulleita päättämään kerhon sääntömääräisistä ja tulevista asioista ja tapahtumista, kuten esim. vuoden 2018 kerhotapaamisen paikasta.

 

Tervetuloa!

 

JDCF:n puolesta Jukka Wuokko