Siitä se alkaa
Rauta&Petrooli 2019
Massikat olivat tämän vuoden konemerkkinä R&P:ssä. Tunnettu merkki Suomessa, runsas vanhojen koneiden määrä, mutta ei toimivaa merkkikerhoa?? John Deere Clubi oli "omalla tontillaan" näyttelyssä mukana. Kerhon jäsen Seppo Raitinpää toi rekallaan näytille neljä hienosti entisöityä Jonnikkaa, lakinnosto ja kiitos Sepolle!
JDClubin teltassa pyöri nonstoppina vanhojen koneiden videokollaasi. Aurinkoi-nen sää ei houkutellut suuresti viipymään hämärässä teltassa, sadeilmalla suosio taitaa olla parempi.
Oli komiata ajella paraatissa
Jäsenistö nuortuu
John Deere Club Finland Okra-näyttelyn perinnepihalla
Kerhomme oli neljännen kerran mukana Oripään Okra-maatalousnäyttelyssä. Olimme perinnepihan näyttelyosaston ainut merkkikerho, kuten ennenkin.
Meillä oli mukana kolme Ameriiikan Jonnikkaa lähiympäristöstä. Suoraan pelto-töistä tuotu alkuperäiskuntoinen JD4230, siististi entisöity JD4020 ja kauniisti patinoitunut JDBR, joidenkin mielestä "ihan läpimätä romu". Tapio Mäkinen näytti näille muutamille tietämättömille miten vm.-39 vanha rauta käy ja kulkee.
Hannu ja Tapio Mäkinen olivat tuoneet paikalle kolmisenkymmentä eri merkkistä traktoria, joista vain perin harvinainen Renault N73 on entisöity viimeisenpäälle. Tätä oransista N73 mallia on todennäköisesti tuotu maahan koeluonteisesti kolme kappaletta.
Martti Ylitalo oli tuonut näytille neljä samannäköistä, mutta erikokoista Porsche-traktoria. Tasavallan presidenttiä näytti kiinnostavan Porsche-traktoreiden muotokieli, samoin askel lyheni Renaultin kohdalla. Kun saimme kamerat viritet-tyä, "Sale" oli jo ehtinyt käynnissä olevan höyrymoottorin vierelle. Sinneppä syntyi varsinainen ryysis.
JDClubin teltassa pyöri nonstoppina vanhojen konefilmien videokollaasi. Videot kiinnosti vanhempaa miesväkeä ja toisaalta perin nuoria imetysikäisiä - tämä toimitus ei häirinnyt meitä lainkaan.
Näyttelyn järjestelyt toimivat taas kerran mainiosti, kiitos järjestävälle organisa-tiolle. Kirsikkana kakun päälle oli näyttelyasettajille ja talkoolaisille järjestetty kiitoskonsertti ja leivoskahvit. Esiintyjät Johanna Försti, Waltteri Torikka, Hanna Kronqvist, Tero Harjunniemi, Ari Rasilainen, Tessa Virran Orkesteri esittivät mukaansatempaavaa musiikkia. Kiitos!
Kiitos myös koneitansa näytteille tuoneille ja kerhon aktiiveille! Vuonna 2021 tulemme taas, vaikuissi.
Kohta portit aukeaa
Tapio esittelee
"Salen" perässä
Takana Renault N73
Kesän 2019 kerhotapaaminen!
Kesän kerhotapaaminen pidettiin perinteiseen tapaan viikkoa ennen juhannusta, 15.6.2019. Tällä kertaa kokoonnuimme Jokelan Kotiseutumuseolla Ruotsinkylässä. www.jokelanmuseo.info
Joukkomme oli tällä kertaa vaatimattoman kokoinen, noin 30 henkeä, ehkä uimarannat verotti määräämme. Jokelan perhe toivotti kuitenkin iloisen porukkamme lämpimästi tervetulleeksi.
Tilaisuuden alkuun nautimme Hankkijan Kouvolan Konekeskuksen tarjoamat lohisopat ja kahvittelun lomassa alkoi juttu luistaa joka pöydässä. Tulimmehan tapaamaan myös vanhoja tuttuja.
Lyhyiden alkuseremonioiden jälkeen päästiin itse asiaan. Porukka jaettiin pienempiin ryhmiin ja oppaat pääsivät ääneen. Tuulikki Jokela vei naisväen tutustumaan aluksi kotiseutumuseon aarteita, joita on kerätty/kerääntynyt mukavasti, ja Tuulikin tarinat avasi oudoimpien esineiden olemuksen. Toki naiset pääsivät myös koneiden pariin. Erkki ja Jani vetivät omat ryhmänsä maa- ja metsätalouskoneiden halleihin. Monet koneet ovat tosi harvinaisia Suomessa, peräti ainutlaatuisia. Oppaiden tarinat joka koneen kohdalla avaa kuulijan korvat ja silmät. Kiitos Oppaille! Opaskierroksen lopuksi meille pidettiin leikkimielinen tietokilpailu, jonka voitti Hannu Dahl - onnea.
Jokelan Kotiseutumuseolla on upeat nettisivut, varsinkin kuvat ovat ammattilaista tasoa (vertaa vaikka alla oleviin kuviin).
Tilaisuuden lopuksi pidettiin lyhyen kaavan mukaan John Deere Club Finland'in vuosikokous. Esityslistalla ei ollut mitään mullistavaa ja kerhon hallitus saa jatkaa taas vuoden eteenpäin.
Vielä suur'kiitos Jokelan herrasväelle!
Jani, Erkki, Jukka

Tietokilpailun voittaja Hannu Dahl
uotsinky
Veijolle ajo-opastusta
Rauta&Petroolissa 2018 Britti-koneet pääosassa, John Deere Club mukana myös.
Tapahtuma sai taas runsaasti väkeä liikkeelle, noin 6500 maksanutta henkilöä. Britti-koneita edustivat Nuffieldit ja David Brownit isoilla osastoilla ja yksi kaunis Marshall. Näyttelyn vanhojen koneiden kirjo oli totutun suuri: moottorisahoja, paikallis-moottoreita, pari höyrykonetta, traktoreita (JD8440 ehdottomasti näyttelyn komein ja suurin), leikkuupuimureita, kaivinkoneita, kuorma-autoja, henkilöautoja, moottori-pyöriä, mopoja, DC3:n ylilennot ja tietysti alati kasvava Rompe-tori.
John Deere Clubin osasto oli taas kerran varsin näyttävä. Kiitos kaikille koneiden omistajille ja touhussa mukana olleille!

Merkkitietoiset veljekset

John Deere Club Finland mukana Okra-näyttelyssä 4.-7.7.2018
JDCF oli kolmatta kertaa mukana Okra-näyttelyn perinnepihalla Oripään lentokentällä.
Tämän vuotisessa näyttelyssä tehtiin uusi yleisöennätys, 82000 kävijää. Perinnepihalla, veteraanitraktoreiden ja työ-koneiden osastolla, kävi murto-osa yleisömassasta, mutta paljon harrastuksestamme kiinnostuneita kuitenkin. Saimme taas uusia jäseniä, nelivuotias Tobias nuorimpana (kuva alla).
Kerhomme aktiivit jäsenet Lounais/Länsi-Suomesta Aki, Hannu, Henri, Jani, Tapani ja Tapio olivat innolla esittelemässä museokoneita - suur'kiitos heille! Kiitos myös koneita näytille tuoneille jäsenille. Erityiskiitoksen ansaitsee Tapio Mäkinen, joka imuroi yleisöä paikalle kiertämällä lipputankoa ruosteisella John Deere Br:llä vm. 1939 - ääni ja liike toimii aina!


John Deere Clubin jäsentapaaminen 2018 Nurmossa
John Deere Club Finland järjesti perinteisen vuosittaisen jäsentapaamisen tällä kertaa Nurmoon, Jaskarin museolle. Ajankohtakin oli perinteinen, viikko ennen juhannusta. Kerhon paikalliset puuhamiehet, Markku Mäki-Saari ja Matti Yli-Renko, sopivat tapaamisjärjestelyt Matti ja Jukka Jaskarin kanssa. Ravintopuolesta vastasivat Seinäjoen maa- ja kotitalousnaiset, ja kustannuksista vastasi Hankkijan paikallinen Konekeskus.
Matti Jaskari piti jäsentapaamisen aluksi mielenkiintoisen esityksen Keski-Pohjanmaan Traktorimuseon synnystä, mikä on vaatinut pitkäjänteisyyttä ja todellisen elämäntyön myös työmäärältään. Matin vaiherikas ura alkoi traktoreiden jälkimarkkinoiden – sana, jota ei varmaankaan ollut suomen kielessä 50-, 60-, 70-luvuilla – parissa, konekauppiaana ja rengasfirman yrittäjänä. Matti kertoi värikkääseen tyyliinsä koneiden kerääntymisestä ja kunnostuksesta sekä hallien rakentamisvaiheista. Esityksen lopuksi Matti johdatti meidät ihastelemaan konehallin aarteita. Jokaiseen kävijöiden kysymykseen vastaukseksi tuli avartava selostus. Matti otti yleisönsä, kiitos!
Jäsentapaamiseen tuli 50-60 kerhon jäsentä, joista ilahduttava määrä jäi myös osallistumaan kerhon vuosikokoukseen. Vuosikokous valitsi puheenjohtajan ja hallituksen muutoksitta jatkokaudelle.
