Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA, katso lisää Uutiset/Tapahtumat välilehdeltä

 

Kesän 2019 kerhotapaaminen Jokelan Ktiseutumuseolla Ruotsinkylässä 15.6.2019. Tarkemmat tiedot Uutiset/Ta-pahtumat välilehdellä.

 

Vuoden 2018 kerhotapaa-minen Jaskarin Museolla Nurmoossa 16.6.2018 alkaen klo 12. Lisätiedot Uutiset/Ta-pahtumat välilehdellä.

 

John Deere Club Finlandin kerhoretki Itävaltaan huhtikuussa 2018, katso lisää uutiset ja tapahtumat väilehdeltä! 

 

John Deere Club Finlandin vuoden 2017 kerhotapaaminen ja vuosikokous Huittisissa 17.6.2107, lue lisää Uutiset / tapahtumat sivulta!

 

 

John Deere Club Finlandin vuosikokous pidettiin Liedossa, lue lisää ajankohtaista sivulta!

 

Antiikkitraktori huutokauppa Saksassa / netissä 25.6.2016!

 

John Deere Club kesätapaaminen ja vuosikokous 18.6.2016

 

Rauta ja Petrooli 2016

 

John Deere Club mukana Classic Motor Show 2016 Lahdessa.

 

Fordson Club Finland on nyt Masinistit Ry

Kesän 2019 kerhotapaaminen!

 Tulevan kesän kerhotapaaminen pidetään perinteiseen tapaan viikkoa ennen juhannusta, 15.6.2019 klo 12 - 16. Tällä kertaa kokoonnumme Jokelan Kotiseutumuseolla, Turkkilantie 39   07990 Ruotsinkylä. Museo sijaitsee  40 km Kouvolasta länteen. Tutustu museoon ja katso kartasta paikan sijainti osoitteessa www.jokelanmuseo.info

Ohjelmaa koko perheelle! 

-koneiden esittelykierros

-vanhojen konefilmien videokollaasi (JD, MF, Porsche yms)

-leikkimielinen tietokilpailu

-KEITTOLOUNAS, KAHVIA, MEHUA (Hankkijan Kouvolan Konekeskus sponssaa)

-John Deere Club Finland'in vuosikokous n. klo 15

 

PYYDÄMME ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA, JOTTA OSAAMME VARAUTUA TARJOILUIHIN.

Ilmoittaudu  jukka.wuokko@kolumbus.fi  tai 0400 460689 viimeistään 9.06.2019.

TERVETULOA !

 Ruotsinkylä

 

Rauta&Petroolissa 2018 Britti-koneet pääosassa, John Deere Club mukana myös. 

Tapahtuma sai taas runsaasti väkeä liikkeelle, noin 6500 maksanutta henkilöä. Britti-koneita edustivat Nuffieldit ja David Brownit isoilla osastoilla ja yksi kaunis Marshall. Näyttelyn vanhojen koneiden kirjo oli totutun suuri: moottorisahoja, paikallis-moottoreita, pari höyrykonetta, traktoreita (JD8440 ehdottomasti näyttelyn komein ja suurin), leikkuupuimureita, kaivinkoneita, kuorma-autoja, henkilöautoja, moottori-pyöriä, mopoja, DC3:n ylilennot ja tietysti alati kasvava Rompe-tori.

John Deere Clubin osasto oli taas kerran varsin näyttävä. Kiitos kaikille koneiden omistajille ja touhussa mukana olleille!

 

        

Merkkitietoiset veljeksetMerkkitietoiset veljekset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Deere Club Finland mukana Okra-näyttelyssä 4.-7.7.2018

JDCF oli kolmatta kertaa mukana Okra-näyttelyn perinnepihalla Oripään lentokentällä.

Tämän vuotisessa näyttelyssä tehtiin uusi yleisöennätys, 82000 kävijää. Perinnepihalla, veteraanitraktoreiden ja työ-koneiden osastolla, kävi murto-osa yleisömassasta, mutta paljon harrastuksestamme kiinnostuneita kuitenkin. Saimme taas uusia jäseniä, nelivuotias Tobias nuorimpana (kuva alla).

Kerhomme aktiivit jäsenet Lounais/Länsi-Suomesta Aki, Hannu, Henri, Jani, Tapani ja Tapio olivat innolla esittelemässä museokoneita - suur'kiitos heille! Kiitos myös koneita näytille tuoneille jäsenille. Erityiskiitoksen ansaitsee Tapio Mäkinen, joka imuroi yleisöä paikalle kiertämällä lipputankoa ruosteisella John Deere Br:llä vm. 1939  - ääni ja liike toimii aina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Deere Clubin jäsentapaaminen 2018 Nurmossa

 John Deere Club Finland järjesti perinteisen vuosittaisen jäsentapaamisen tällä kertaa Nurmoon, Jaskarin museolle. Ajankohtakin oli perinteinen, viikko ennen juhannusta. Kerhon paikalliset puuhamiehet, Markku Mäki-Saari ja Matti Yli-Renko, sopivat tapaamisjärjestelyt Matti ja Jukka Jaskarin kanssa. Ravintopuolesta vastasivat Seinäjoen maa- ja kotitalousnaiset, ja kustannuksista vastasi Hankkijan paikallinen Konekeskus.

Matti Jaskari piti jäsentapaamisen aluksi mielenkiintoisen esityksen Keski-Pohjanmaan Traktorimuseon synnystä, mikä on vaatinut pitkäjänteisyyttä ja todellisen elämäntyön myös työmäärältään. Matin vaiherikas ura alkoi traktoreiden jälkimarkkinoiden – sana, jota ei varmaankaan ollut suomen kielessä 50-, 60-, 70-luvuilla – parissa, konekauppiaana ja rengasfirman yrittäjänä. Matti kertoi värikkääseen tyyliinsä koneiden kerääntymisestä ja kunnostuksesta sekä hallien rakentamisvaiheista. Esityksen lopuksi Matti johdatti meidät ihastelemaan konehallin aarteita. Jokaiseen kävijöiden kysymykseen vastaukseksi tuli avartava selostus. Matti otti yleisönsä, kiitos!

Jäsentapaamiseen tuli 50-60 kerhon jäsentä, joista ilahduttava määrä jäi myös osallistumaan kerhon vuosikokoukseen. Vuosikokous valitsi puheenjohtajan ja hallituksen muutoksitta jatkokaudelle. 

 

  

 

Kerhon kevätretki Itävaltaan ja Tsekkeihin 14.-18.4.2018

Retkelle osallistui 29 vanhojen koneiden harrastajaa. Veijo Talarmo ja Itävallan Poysdorf Oldtimer Clubin aktiivit olivat laatineet mukavan ja monipuolisen ohjelman, joka sisälsi mm seuraavia kohteita: 

Poysdorf Oldtimer & Museum (www.oldtimerclub-poysdorf.at), Traktorium & Museum Drasenhofen (www.traktorium.org), Case/Steyer'in tehdas St.Valentinossa, Lichtensteinin linna Tsekissä, traktori/ vankkuri ajelut Poysdorfin kylässä ja lähiympäristön viinitarhoilla. Erikoisen kellarikujan kautta pääsimme tutustumaan viinikellareiden saloihin, eli maisteltiin johdetusti eri viinilaatuja ja niihin sopivia ruokia. Retkestä tulee juttu Masinistit lehteen, mutta jo nyt pääsee katselemaan myös osallistujien ottamiin kuviin osoitteessa: 

https://drive.google.com/drive/folders/1QtmPilBzy9Pekh2d80rFKCunbaTTgrPS?usp=sharing  

 

 

 

Rauta & Petrooli 2017

 

 

 

 

 Osasto melkein valmis.Osasto melkein valmis.Vain kolme Suomessa.Vain kolme Suomessa.

 

 

 

Kerhotapaaminen Huhtalan museolla 16.6.2017

John Deere Club ja Masinistit mukana MTK:n 100 v - traktoriparaatissa kesäkuussa 2017.

Kerhon kevätretki 2018

Lisätty 03.01.2018

John Deere Club Finland järjestää yhdessä Masinistit ry:n kanssa museotraktorit/autot -aiheisen matkan Itävaltaan. Saimme viime kesänä kutsun Itävallan Poysdorfin Oldtimerklubilta. Ko kerho ajeli pitkin vanhaa ykköstietä Steyer -traktoreilla Turusta Espooseen, siitä oli uutispätkä televisiossakin. JDCF:n matkaohjelma alla liitteenä.

Matkan on suunnitellut JDClubin Veijo Talarmo, ja Veijo myös vetää retken. Mukaan mahtuu 30 ensinnä ilmoittautunutta. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan nimi (sama kuin passissa) ja syntymäaika. Matkatoimisto laskuttaa ilmoittautuneilta ennakkoon 300€/ henkilö 30.01.2018 mennessä. Masinistit ry suorittaa tämän keräyksen JDClubin/matkatoimiston puolesta. Loppumaksu peritään 23.02.2018 mennessä. 

Matkan hinta on kaikkine kuluineen 900€, jos lähtijöitä on 20 henkilöä, tai 820€, jos mukaan tulee 30 henkilöä.

Sitovat ilmoittautumiset mieluummin sähköpostilla              jukka.wuokko@kolumbus.fi          tai P. 0400 460689

Tervetuloa retkelle!

John Deere Club Finland / Jukka Wuokko 

Lue kokonaan »

JD Clubin kesätapaaminen ja vuosikokous

Lisätty 25.07.2017

kJohn Deere Club Finland järjesti kesäisen jäsentapaamisen 17.6.2017 Huhtalan maaseutu- ja kotitalousmuseolla Huittisissa. Jäsentapaaminen oli JD-kerhon kolmas. Tämänvuotisesta tapaamispaikasta sovittiin jo vuotta aiemmin, kun maamoottoreita käynnisteltiin edellisessä tapaamisessa isolla joukolla Laukkasten pihalla Liedossa. Antti Huhtala lupautui heti tilaisuuden järjestäjäksi. Perinteinen päivämäärä on ollut viikkoa ennen juhannusta.

Antti, Olli ja Pertti Huhtala olivat laittaneet koneet suoriin riveihin, pyyhkineet pölyt pois ja tietysti kalustovajan pöydille levitettiin valkoiset liinat. Paikalle oli kutsuttu myös räiskäleen paistaja rivakammasta päästä. Mikäpä siinä oli vieraiden - paikalla kävi noin kahdeksankymmentä vierasta - kierrellä museon hallit ja nauttia talon antimia. Ja kun asiantuntijat olivat paikalla, niin opastetut museokierroksetkin onnistuivat. Pertti luennoi kotiseutumuseon tiloissa – heittipä siinä muutaman tietokilpailukysymyksenkin. Kierros jatkui koneiden ja niiden huollon pariin. Pertti ja Antti kertoivat asiallisen värikkäästi museon laajasta konevalikoimasta – kone koneelta. JD-kerho kiittää isäntäväkeä hyvin junaillusta tilaisuudesta!

Tilaisuuden lopuksi JDCF piti vuosikokouksen. Katso kuva-galleriasta kuvia tapahtumasta.

Lue kokonaan »

JD Clubin kerhotapaaminen Huittisissa 17.6.2017!

Lisätty 17.05.2017

Tulevan kesän kerhotapaaminen pidetään 17.6.2017 Huhtalan Maatalous- ja kotiseutumuseolla, Risteentie 20, 32700 Huittinen.

www.vanhatkoneet.fi/2240/mittava-maaseutumuseo         https://fi-fi.facebook.com/Huhtalan-maatalous-ja-kotiseutumuseo.../info

 

Tapahtuma on vapaamuotoinen kokoontuminen, jossa tärkeintä on merkkikerhon harrastajakunnan tapaaminen ja tutustuminen Huhtalan perheen museokokoelmiin.

Huhtalan museossa on laaja kattaus maatalouskoneita ja huoltoasema kalustoa. Museossa on lisäksi kotitalouteen ja asumiseen liittyvää tavaraa, joka varmasti kiinnostaa myös naispuolisia jäseniä sekä lapsia.

Perinteisesti myös jäsenet saavat mielellään tuoda omat ”vanhat vehkeet” näytille.

Tapahtuma alkaa kello 12.00 ja päättyy noin kello 16.00.

 

Tapahtumaan pyydetään ennakkoilmoittautumista, jotta järjestäjä osaa varautua tarjoilujen määrään.

Ilmoittautumiset 10.06.2017 mennessä Antti Huhtalalle soittaen tai tekstiviestillä puh. 040 5124435 tai sähköpostiin huhtala.antti@gmail.com. Allekirjoittanut vastaanottaa myös ilmoittautumisia puh. 0400 460689 tai jukka.wuokko@kolumbus.fi, erityisesti kerhon vuosikokousasioissa.

 

Kerhotapaamisen päätteeksi noin kello 15.30 pidämme John Deere Club Finlandin vuosikokouksen, johon kaikki jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet ovat tervetulleita päättämään kerhon sääntömääräisistä ja tulevista asioista ja tapahtumista, kuten esim. vuoden 2018 kerhotapaamisen paikasta.

 

Tervetuloa!

 

JDCF:n puolesta Jukka Wuokko

 

Lue kokonaan »

Kerhotapaaminen ja vuosikokous.

Lisätty 18.02.2017

2017 vuoden kerhotapaaminen ja vuosikokous pidetään kesäkuussa, 17.6.2017. 

Lue kokonaan »

Rauta ja Petrooli 2016

Lisätty 20.09.2016
Lue kokonaan »

John Deere Club Finlandin vuosikokous Liedossa

Lisätty 20.06.2016

JD jaoksen vuosikokous pidettiin kerhotapaamisen päätteeksi Liedossa 18.6.2016.

Lue kokonaan »

Antiikkitraktori huutokauppa Saksa/ netti

Lisätty 17.06.2016

Saksassa Bodenseen traktorimuseolla (jossa JD Club vieraili vuosi sitten) pidetään Euroopan suurin vanhojen traktoreiden huutokauppa 25.6.2016.

Lue kokonaan »

John Deere Club kesätapaaminen ja vuosikokous lähestyy!!!! MUISTA ILMOITTAUTUA!!!!

Lisätty 23.05.2016

JDClubin kerhotapaaminen Liedossa 18.6.2016!

Lue kokonaan »

RAUTA ja PETROOLI 2016 10.-11.9.2016, LAITA PÄIVÄ KALENTERIISI!!!

Lisätty 26.03.2016

Vuoden 2016 Rauta ja Petrooli on taas perinteisesti syyskuun toisen viikonloppuja. Teemana on pula-ajan härvelit.

Lue kokonaan »

Kerhotapaamisesta lisätietoa ja ilmoittautumisohje!

Lisätty 26.03.2016

Alla virallisempaa kutsua kesäkuun tapahtumaan ja kokoukseen. Laita päivä kalenteriisi!

Lue kokonaan »

Liity uutiskirjeeseemme

Vastaanota tärkeitä päivityksiä ja uutisia yhdistyksestä John deere Club Finland.